Innovointi – Kill your darlings

Palvelumuotoilu

 

Ideoiden karsiminen

on tärkeä osa luovaa prosessia. Aina joku ideoista on jonkun mielestä todella hyvä (fiilispohjalta), tai jotain ideaa olisi mukava viedä eteenpäin, koska sen heitti joku niin mahtava tyyppi, jne. Voi käydä niinkin, että idea tuntuu koko tiimin mielestä aivan fantastiselta. Siihen ideaan silmittömästi rakastuminen johdattaakin siihen, että hommaa eteenpäin työstävät menevät sokkona eteenpäin. Eli silloin kun pitäisi pitää katse pallossa, niin rakastutaankin loistavaan ajatukseen ja mennään hurmoksessa, vauhdilla ja ketterästi kerien eteenpäin.

Edellinen vielä mahdollisesti useamman idean kanssa samaan aikaan. Sitten huomataankin että meilläpä onkin valtava läjä ”hyviä” ideoita, eikä kukaan oikein osaa sanoa minkälaisella strategialla tästä nyt pitäisi mennä eteenpäin ja minkä kanssa lähteä markkinoille.

Pitää siis pysähtyä ja miettiä, että mitkäs olivatkaan ne seikat joita varten oltiin jotain kehittämässä. Kenelle ja mihin tarpeeseen, miksi asiakas tarvitsikaan tätä meidän ideaa, miten asiakas hyötyisi tästä meidän idesta vs. kilpailijan idea, kuka tekee – miten tekee ja kenelle tekee? Mitkä olivatkaan ne KPIt –  Pitää siis luoda jonkunlainen mittaristo jolla voidaan vertailla ideoita keskenään ja varsinkin vertailla miten ne toimivat asetettujen KPI:ien kanssa. Jos ei pysähdytä ja tehdä jotain vertailutyökalua (joka perustuu johonkin todelliseen asiakastarpeeseen, tai aukkoon markkinoilla), niin toimivan strategian kehittäminen ja sen kanssa eteneminen on melko mahdotonta.

Lyhyesti

Kokeilukulttuuri kunniaan, mutta asioita kehitettäessä olisi hyvä olla jonkinlainen käsitys mistä se kassavirta sitten lopulta syntyy ja miksi. Palvelumuotoilu on tämän asiakasymmärryksen luomiseen verraton työkalu.

 

Ota yhteyttä!

Tuodaan yhdessä asiakas konkreettisesti liiketoimintasi ytimeen.

050 597 0959 / Valtteri, tai laita s-postia: